Batman

Batman
Batman art

lørdag 11. mars 2017

En noe ukjent animasjonsfilm om Suicide Squad


Skrevet av Lars Bendik Klev Furnes
 

Batman: Assault on Arkham (Oliva/Spaulding 2014), var et av mange ledd i å gjøre Suicide Squad kjent (og populært) for allmennheten, og dette var to år før kinofilmen som kom i 2016.

Om filmen
Natt i Gotham. Batman hamler opp med Riddler, som også Amanda Waller er ute etter.

Riddler truer med å gjøre Wallers sensitive data offentlig kjent. Da ser Amanda Waller rødt: Hun setter i gang et oppdrag hun kaller «priority level Ultraviolet».

Medlemmene i Wallers gruppe er denne gangen, etter bildenes rekkefølge nedover: Killer Frost, King Shark, Black Spider, Captain Boomerang, KGBeast, Harley Quinn og Deadshot.


                                              

 
                                              
                                         

                                          




                                              
                                       



                                       

 


Også her blir Lawton skildret med en datter han gjør alt for. Captain Boomerang er like arrogant som vanlig, og krever ‘så mye redusert soningstid som mulig’. Dette skal forestille første gangen Suicide Squad samles. Alle har fått en mikrobombe i nakken, og KGBeast tvilte sterkt på om de ville dø. Derfor stikker han, og blir drept, slik at han statuerer et eksempel for de andre. Så briefer Waller dem: Gruppens oppdrag er å bryte seg inn i Arkham og stjele tilbake minnebrikke i staven (den karakteristiske med spørsmålstegn på toppen) til Riddler. Han har gjemt Wallers minnebrikke inne i sin stav, samt at han har hacket henne for å bruke dataene til egen vinning. Dette skal stanses.

Slik Harley gjør under hele New 52-eraen, så flørter hun ustanselig med Lawton. Dette liker han dårlig, og skyver henne vekk ved ethvert kjærtegn.
Floyd Lawton syns det er plagsomt at Harley stadig flørter med ham.
 
Mens Killer Frost har en mer dempet flørt overfor King Shark.

Gruppen er sendt til Gotham City, hvor Pingvinen har blitt leid inn av Waller for å gi dem våpen, utstyr og et sted å bo, på Iceberg Lounge, Pingvinens hovedkvarter. Men Pingvinen har nemlig noe uoppgjort med Harley og Jokeren, som han her benytter anledningen til å hevne: Han er rasende over at klovneparet spilte ham et puss for en tid tilbake. Lawton griper inn, og overtaler Pingvinen til å berge Harley. Pingvinen går med på dette, siden han respekterer Lawton som en dyktig leiemorder. Mens de bor på Iceberg Lounge, klarer ikke Lawton lenger å stå henne imot, og Harley klarer endelig å få en romanse med ham. For å komme til Arkham, bryter Harley seg inn i en dukkebutikk og slår seg helt vrang: Hun knuser inventar og river opp dukkene. Batman kommer til åstedet, og truer henne med å fortelle ham hvor Joker gjemte sin bombe. Dette er en ny problemstilling, for Jokeren har en plan om å sprenge Gotham med en bombe.

Harley snakker sant og har ingen anelse hvor bomben er plassert. Batman sender henne uansett tilbake til Arkham.

Men: Så har HELE gruppen gått undercover for å snike seg inn i Arkham. Lawton er fengselsvakten som følger Harley. Captain Boomerang er en ambulansemann som kommer med et lik (inni likposen er en levende kvinne, Killer Frost). Black Spider kler seg ut som en kokkeservitør.

Men så kommer Harley over cellen til Jokeren, og han begynner å terge henne: Han får henne til å mimre tilbake til da han tidligere hadde sparket henne ut av en bil. Hun blir så forbanna at hun griper Lawtons pistol og peprer løs mot cellen. Men til ingen nytte, for cellen har skuddsikkert glass. I New 52-eraen (Se artikkelen min fra september 2016, kalt «Alt om Suicide Squad del 3 av 3»), og for øvrig alle bladene med Harley, så er hun Jokerens trofaste følgesvenn og ‘hund’, som elsker ham over alt på jord. Hun tar imot alt av slag og spark, for hun gjør alt for ham, og er hans evige privatsekretær. Mens i denne filmen, er hun rasende på ham. Jokeren bare ler, og sier: «blåmerkene er forresten borte!» (Min oversettelse.) Harley sier videre at hun har funnet seg en ny mann, Floyd «Deadshot» Lawton.

Captain Boomerang hadde tatt med seg damen Killer Frost i en likpose, og da hun ble kjørt gjennom scanneren, trodde vaktene på at hun var død: Fordi hun er en iskvinne, har hun en iskald kropp- som maskinen feilaktig registrerte som person med et dødt hjerte.

MEN: Noen (og det er ikke Suicide Squad sin feil) har tuklet med overvåkningskameraene i Arkham, slik at både Waller og Batman ikke ser det som skjer der nede. Dette utnytter gruppen grovt: De allierer seg med Riddler (han de skulle ta), og han tilbyr et knep som kan fjerne vekk nakkebombene deres. Han samler dem i en gruppe på stoler for å gi dem elektrosjokk. Fordi at Waller ikke klarer å finne ut av hvor de er, blir hun så forbanna at hun trykker på nødknappen for å drepe alle. Riddler hadde rett i at han kunne fjerne nakkebombene deres med elektrosjokket. Men det var to som Waller klarte å drepe: Black Spider og King Shark. Black Spider hadde blitt tvunget til å bytte drakt med Batman, slik at Bruce Wayne som Black Spider fulgte Suicide Squad-gruppen. King Shark ble drept, fordi hans tykke hai-hud sperret for strømmen fra Riddler.

Jokeren klarte å rømme i alt kaoset, og han slipper ut alle de innsatte så anarkiet eksploderer i alle retninger. Harley rømmer sammen med Jokeren- dette litt paradoksalt- men de er nå venner igjen. Jokerens bombe er inne i megasleggen til Harley- den hun alltid bruker som våpen.
 
Dette er hennes karakteristiske slegge. Men Jokeren hadde stappet en bombe nedi denne sleggen.
 

Fremdeles med nakkebomben borte, rømmer Lawton i et politihelikopter for å finne sin kjære datter. Men Jokeren og Harley hadde gjemt seg der, og Jokeren finner stor glede i å slåss med ham. Dette forstyrrer for Lawtons håndtering av rattet, og helikopteret styrter gjennom vinduet til en skyskraper. Batman flyr gjennom vinduet for å ta dem, og han finner ut av at bomben er inne i Harleys slegge.  Jokeren er mye mer opptatt av å ta Lawton enn Batman, dette av kjente grunner- han vil ha et spill for å se hvordan ting ødelegges. Men med Batman i live. Hvordan Batman skal stoppe bomben, samt å få has på anarkiet i Gotham, vil bli en god fornøyelse å se i denne filmen.

 

Til slutt

Storfilmen om Suicide Squad som kom 5.august 2016, ble en stor suksess, men hadde allikevel både fans og kritikere som fant noe å klage på. Denne animasjonsfilmen kom i 2014, og var en rett-på-video utgivelse, men den var et ledd i å gjøre Suicide Squad populært og kjent for de fleste.

 

Her er hun sint på Jokeren, et ganske uvanlig syn.

Kilde

Tittel: Batman- Assault on Arkham (2014)

Regi: Jay Oliva og Ethan Spaulding

Manus: Heath Corson

Filmselskap: Warner