Batman

Batman
Batman art

søndag 18. september 2016

Alt om Suicide Squad, del 3 av 3

En guide over mesteparten av Suicide Squads tegneserieutgivelser, fra Pre Crisis til New 52

Skrevet av Lars Bendik Klev Furnes

 

 


 Her er de stort sett faste medlemmene i New 52-eraen. Fra venstre mot høyre: Harley Quinn, El Diablo, Deadshot og King Shark(Ill.: Federico Dallocchio )

 

Fra venstre, slik Waller opprinnelig så ut i Post Crisis-eraen. Til høyre slik hun ble i New 52-eraen.

NEW 52

Suicide Squad. Vol.1: Kicked in The Teeth (Adam Glass 2012)
Det første albumet av de hittil 7 albumene i New 52-eraen.

Dette er det aller første albumet fra New 52-eraens Suicide Squad, der Harley Quinn ble det store trekkplasteret, og klarte å gjøre Suicide Squad såpass populært at det resulterte i storfilmen som kom 5.august 2016.

Vi får innblikk i Suicide Squads hverdag i Belle Reve-fengselet, og det er åpenbart en grunn til at de absolutt vil ut i frisk luft for å gjøre oppdrag for Waller: De sitter på en nærmest mørklagt glattcelle døgnet rundt. Denne gangen er det ikke slik som Ostranders versjon fra 80- og 90-tallet, med at noen av dem har et bombe-armbånd. Nei, her har hele gjengen fått skutt inn en mikrobombe, lite som et riskorn, i nakken. De trues med sprengning om de ikke lystrer Waller, og noen av dem blir drept av bomben. De overvåkes også med skjulte kameraer høyt oppe i himmelen som styres med flyvende droner. Waller ser og hører alt de gjør.

Albumet starter med at Suicide Squad er tatt til fange av skumle, Scarecrow-aktige folk. Men dette var en kynisk test, alt arrangert av Waller for å se hva de dugde til, og om de var rustet til såpass farlige oppdrag ute i felten. Så å si faste gruppemedlemmer i New 52-eraen er: Harley Quinn, Deadshot, El Diablo, Captain Boomerang og King Shark. El Diablo føler seg presset ut til oppdrag mot sin vilje, fordi han ikke ønsker å bruke sine brannstiftende (pyrokinetiske) evner.

Merkverdig, i dette albumet, er en skildring av dem som viser at de ikke klarer å gjøre seg usynlige i en folkemengde: I Madisonville i Louisiana, har haiskapningen King Shark slått seg løs i en hønsegård. Og Harley, med harlekinkostymet og sin kritthvite Joker-hud, får alle til å kikke på henne i matbutikken. Floyd Lawton virker som den eneste som klarer å te seg.

Og Harley Quinn har, av en naiv lege, klart å få nakkebomben sin deaktivert. Da rømmer hun helt til Gotham City, alt for å finne sin kjære Joker. Men hun fant ham dessverre ikke. Da kommer hun tilbake til en rasende Waller. Men Harley er for verdifull til at hun skal dø, så hun får i stedet en kraftig overhaling av Waller i stedet.

Fordi at Harley Quinn ikke har funnet sin elskede Joker, må hun ha et surrogat. Dette blir kjekkasen Floyd Lawton, som hun i løpet av hele New 52-eraen flørter med. Dette liker ikke Lawton, og han skyver henne stadig bort ved et hvert kjærtegn. Men denne gangen blir han så irritert at han skyter Harley med en pistol. Cliffhangeren blir: Overlevde Harley dette?

 

Suicide Squad. Volume 2: Basilisk Rising (Adam Glass 2013)

Deadshot måtte skyte Harley for å bringe henne tilbake til sikkerhet i Belle Reve-fengselet. Og viktig i denne serien, er noe som ble gjenspeilet i 2016-filmen: Deadshot har en datter han gjør alt for. Men Amanda Waller er steil, og sier at han må jobbe for å få tid med sin datter. Og denne gangen måtte han skyte Harley for å bringe henne tilbake. Riktignok et skudd langt utenfor vitale organer, slik at ikke Harley skulle dø. Deadshot beroliget Waller om at Harley var tatt tilbake, og at alt var under kontroll. Waller besøker Harley på sykehuset, der den kvinnelige legen Visyak skulle få Harley til å våkne. Harley fikk en kraftig dose av et serum, slik at hun pilte opp av sengen. Waller setter henne skikkelig på plass, og advarer om at neste gang hun rømmer, blir hun garantert drept. ‘Men: Det går greit for denne gangen’, siden Harley må bøte på det, ved å gjøre Waller en tjeneste.

Waller herser med Deadshot, og gir blaffen i at han er skadet av Harleys romantiske overfall, like før han måtte skyte henne. Deadshot har fått kutt i fjeset, og han nekter å barbere skjegget før sårene fra Harley har grodd. Og han føler seg også ikke helt i form. Men Waller gir blaffen i dette, og presser ham ut i arbeid. Savant er en mann med hockeymaske som har fått et lite vikarierende oppdrag i Wallers gruppe, og hun prøver å sette i gang en liten konkurranse mellom ham og Deadshot, slik at Deadshot blir nødt til å vise seg som uunnværlig og imponere Waller. Til tross for dette, skjønner Savant hva hennes hensikt er- og han takker nei til dette.

 

Og et viktig moment er når Suicide Squad-gruppen skal inn i et helikopter for å fly, for å gjøre oppdrag utenlands: Bare de skal inn i helikopteret, blir de sporenstreks siktet på av en haug med soldater. Dette hinter til at de holdes strengt under Wallers lupe, og at ikke alle i gruppen er til å stole på.

Et nytt vikarierende medlem er Iceberg- en afroamerikaner som kan skyte is ut av nevene.

Det at Harley ble skutt på av Deadshot, og at hun gjennomgikk et traume av dette, har gitt henne en liten bi-psykose: Hun klarer nå å komme i kontakt med den personligheten hun var før Jokerens innvielse- den godhjertede psykiateren. Hun takket Deadshot for at hun fikk kontakt med sitt gamle ‘jeg’, og flørter med ham- igjen.

Den store trusselen Suicide Squad skal kjempe mot, er Mitch Shelley. Han er en overnaturlig mann som er så å si umulig å drepe. Han har karakteristikker lik roboten T-1000 fra filmen Terminator 2 (Cameron 1991). Dette fordi at når han blir skutt på, så får han flytende metallvæske på kroppen som tetter igjen kulehullene. Ikke nok med dette, for Deadshot sier til sine kollegaer: «Oh yeah? Let’s talk about what movie he’s like. Find him!»

Mitch Shelley angriper også de han samarbeider med, med andre ord en uforutsigbar person. Men han blir i all hemmelighet styrt av Director Hooker, en nifs mann med arr i fjeset. Kompromissløs som Waller er, så ønsker hun å berge Shelley, for hun ser på ham som en potensiell kandidat til å inngå i Suicide Squad. Men dette ble lagt på hylla, for en lang stund. Suicide Squad måtte kutte av ham hånden for at han skulle miste sine krefter, og Shelley var nå en mann helt uten superkrefter.

Suicide Squad får nå et nytt oppdrag, og det er å stoppe superskurken Regulus i Mexicos jungel, der de også møter Maya-indianere. Deadshot måtte ofre seg for å drepe den svært så utfordrende Regulus: Superskurken tok kvelertak på Deadshot bakfra, og benyttet seg av en svært farlig mulighet: Han skjøt seg selv i skulderen, for at den skarpe kulen skulle gå gjennom skulderen, for så å ramme Regulus.

I dette albumet får vi en liten forhistorie til Amanda Waller: I Point of No Return (2012), av forfatter Adam Glass og tegner Fernando Dagnino:

Amanda var en regjeringsagent som styrte Team 7. Blant disse medlemmene var Duren, en kjekk kollega. De ble kjærester. Superskurken Regulus holdt til i Malaysia, og Team 7 skulle stanse hans planer om å ta i bruk et masseødeleggelsesvåpen. Men i kampen mot Regulus, ble Duren drept av viruset fra dette masseødeleggelsesvåpenet. Amanda måtte drepe Duren av barmhjertighetsdrap, men også for å forhindre smitte fra viruset. Hun oppsøkte Durens mor for å fortelle om hans dødsfall, noe som gjorde moren rasende. Amanda sverget hevn over Regulus på grunn av dette. Derfor gikk hun til sin overordnede i Pentagon, og kom med forslaget til å stifte Task Force X/Suicide Squad. Dette fordi hun ville ha et team som ikke har noe å tape, så lenge de er fengselsinnsatte for noe galt de har gjort. De er dermed uunværlige ute i felten, og bidrar til samfunnet istedenfor å sitte inne i årevis. Det kyniske er at regjeringen ikke bryr seg om at en slik superskurk dør.

Suicide Squad. Volume 3: Death Is For Suckers (Adam Glass 2013)

Floyd Lawton/Deadshot tok nesten livet sitt for å drepe Regulus. Men selv om han ikke døde, så skal det holdes en begravelse. Der deltar Harley Quinn, Amanda Waller og Captain Boomerang. Harley er kledd som en sørgedame, med netting under hatten- over øynene- for å skjule gråten. En mann prikk lik Jokeren (eller kanskje det er ham? Uansett vites ikke dette) som har Joker-ansiktsmaske, dukker opp. Lattergassens væske pøsregner over begravelsesområdet, og de eneste som overlever er Harley og denne Jokerskikkelsen. Og han slår henne en rekke ganger.

Han skyter mot kisten til Deadshot, men da roper Harley ut at Deadshot må få være i fred. Hun elsker både Jokeren og Deadshot. Harley gjenopplever hendelsen på Ace Chemicals, der hun måtte hoppe ned i syretanken for å bli helt lik Jokeren. Alt dette overvåkes på skjerm av Amanda Waller og den Plasticman-inspirerte Yo-Yo, i Belle Reve. Amanda sier at hun alltid trodde at Harley ikke kunne leve uten Jokeren, men nå ser hun at det er omvendt: Sannheten er at det er Jokeren som ikke kan leve uten Harley. På sin egen spesielle måte elsker han henne, og må da ha hennes godkjennelse. Og hun må absolutt vise ham respekt. Tilbake til Ace Chemichals: Jokeren har sperret henne inne i et rom fullt av skjeletter. Omsider klarer hun å rømme tilbake til Belle Reve, men ramler på bakken av utmattelse.

 

Men: Deadshot var ikke død! Og ikke var han i kisten heller. Han har i all hemmelighet vært på sykehuset i Belle Reve, der han nå våkner. Der kommer også Harley, siden hun må få desinfisert sine sår fra Jokeren. Men: Også de kommer i håndgemeng.

De blir begge omsider friske, og stiller opp for Waller til å gjøre oppdrag: Den kvinnelige superskurken Red Orchid, kommer for å hevne seg for det de gjorde mor Regulus. Red Orchid har de samme plante-egenskapene som Poison Ivy har; Hun klarer å gi liv til klatreplanter, og bruker tankekraft til at klatreplantene skal binde fast hele Suicide Squad-gjengen. Der sitter de fanget, og Yo-Yo benytter anledningen til å flørte med Harley- Dette liker hun dårlig! De eneste mennene som Harley har følelser for er Jokeren og Deadshot. Men intrigen er slik at Jokeren tar imot all flørt, men slår henne slik det passer ham. Deadshot liker ikke flørt, men han respekterer henne som en kollega i gruppen, og bruker ikke vold mot henne slik Jokeren gjør.

Nå har Amanda skrudd av bombene i nakken deres, for hun vil gjøre alt hun kan for å gå til angrep mot Regulus. Han hadde viss overlevd skuddet fra Deadshot. Dette blir en personlig vendetta for Amanda, siden Regulus har drept Duren. Ved et uhell ser det ut som om Amanda har blitt drept, og Deadshot planlegger å rømme fra hennes strenge regime. Men Harley og King Shark er såpass lojale at de ikke vil rømme. En skikkelse, med bandasje surret over hele fjeset, dukker opp. Han kaller seg for Unknown Soldier. Han utnevner seg til deres nye leder. Men selv denne nye lederen går Deadshot imot.

 

Suicide Squad. Vol. 4: Discipline And Punish (Ales Kot 2014)

Amanda Waller hadde ikke blitt drept allikevel. Hun overvåker Suicide Squad på skjerm, fra skjult kamera, i Belle Reve. Hun har en vikarierende kollega, James Gordon jr. Dette er sønnen til politisjefen i Gotham, men det triste er at sønnen har gått imot sin far og blitt kriminell. Men selv om han har en kriminell fortid, er han her i samarbeid med Waller.

Waller forteller Gordon jr om bakgrunnen til noen av fangene. King Shark ble i barndommen stigmatisert av sin far, og han har trolig aldri hatt en kjæreste eller noen form for romanser. I fengselscellen kommer en robotkvinne, men så lettlurt er ikke King Shark, som sporenstreks dreper denne roboten- fordi det var ikke noe menneske.

I fengselscellen til Harley, har det kommet inn en Joker-kopi, og dette irriteres hun over. Hun vil ikke forstyrres, og kaster ham ut.

Deadshot har endelig fått redusert sin soningstid i fengselet, såpass mye at han har blitt lovet å slippe ut om 11 måneder. Men: Er dette et falskt løfte fra Waller? I mellomtiden skal han og Harley sendes til Las Vegas, som hentet fra en Bond-film. Der skal de stoppe et gigantisk monster, som er laget av alle de i Las Vegas som tok livet sitt- på grunn av ruinering fra pengespill.  Men så ble endelig Harley Quinn fri! Hun piler av sted til Gotham for igjen å lete etter Jokeren, uten hell. Det ser ut som om alle i Suicide Squad, bortsett fra Deadshot, er fri. Waller ringer ham og ber ham om en siste tjeneste før han endelig er en fri mann: Han må se og få rydde opp i et Belle Reve-fengsel der alle de innsatte har gjort opprør.

Suicide Squad. Vol.5: Walled In (Matt Kindt 2014)

Alle de innsatte ved Belle Reve-fengselet har gjort opprør; alle burene ble låst opp, og de har holdt fengselsvakter som gissel, knust og ødelagt. De vil UT!

Waller filosoferer over forskjellene og likhetene mellom Arkham og Belle Reve:

Likhetene

-Begge er høysikkerhetsfengsler.

-Begge har superskurker

Forskjellen

-Arkham vil rehabilitere fangene, mens Belle Reve vil at fangene må jobbe for å få fordeler som ikke minst tidligere løslatelse.

Alle i Suicide Squad har fått fjernet nakkebombene, og Deadshot og Harley blir tryglet av Waller til å hjelpe henne, selv om de begge er fri. Men som den nådeløse kvinnen Waller er, bruker hun Lawtons datter som pressmiddel. Dette for at han kan få full omsorg over henne, hvis han gjør henne en siste tjeneste. Captain Boomerang skal også bli med.

Så ble alle de gærne innsatte ført tilbake til cellene sine, og faren var nå over.

Et svært avgjørende møte blir mellom Amanda Waller og en av lederne for Pentagons administrasjon.  Her blir det vedtatt at Task Force X skal kun gjøre utenlandsoppdrag, også mot fiender av USA, og at Waller ikke lenger bestemmer oppdragene. Men hun er fortsatt deres nærmeste overordnede. Tegneserien skifter herved navn til New Suicide Squad.

 

 

New Suicide Squad. Vol.1: Pure Insanity (Sean Ryan 2015)

I et regjeringskontor i Washington, diskuterer to byråkrater om de ulike problemene med Wallers gruppe Task Force X. Den afroamerikanske regjeringsansatte er ikke navngitt, men den andre som han snakker med, heter Vic Sage. Vic Sage er en mann som, fra første møte med Waller, har gjort alt han kan for å motarbeide henne og Task Force X. Sage drøfter om hva som kunne ha skjedd om Harley Quinn og Deadshot ble tatt bort og byttet ut med Black Manta- en fiende av Aquaman.

Black Manta (Ill.:David Finch)

En stor konflikt er mellom Harley Quinn og Duela Dent. Dette fordi at Harley Quinn elsker Jokeren over alt på jord, men han er nå fullstendig borte- ingen vet hvor Jokeren er. Så kommer en gal kvinne, Duela Dent, som bruker en ansiktsmaske hun påstår stammer fra Jokers avkuttede fjes. Attpåtil påstår Duela at hun er datteren hans. Dette gjør Harley Quinn rasende, og de to kvinnene er i heftig slåsskamp.

Så er Suicide Squad sendt på oppdrag i Russland. Der har den korrupte skurken Deathstroke samarbeidet med russerne for å svekke deler av USAs infrastruktur. Russerne har sine egne soldater som er inne i røde Robot-drakter, de kalles for Rocket Reds. Deathstroke har tatt Deadshot til fange, og torturerer ham. Deadshot klarer omsider å rømme tilbake til USA, og igjen krangler han med Captain Boomerang. Men Deadshot er skadet, og må på Pentagons sykehus. Streng er Waller også: Hun sier «I need you at hundred percent. You’re no use to me broken». Streng er Waller også mot Black Manta- og han er imot hele opplegget hennes, fordi han ikke får god nok informasjonsflyt i oppdragene.

 

Waller krangler heftig med Vic Sage om hva som skal gjøres med Task Force X- merk at det allerede fra New Suicide Squad er slik at Waller ikke lenger bestemmer gruppens oppdrag, det gjør Pentagon. Waller setter Vic Sage på plass og sier at det er hun som fremdeles er gruppens nærmeste overordnede. Og at Sage egentlig ikke har noe med Suicide Squad å gjøre- allikevel blander han seg inn, siden han er i samme avdelingsbygg som Waller. Fordi han ikke får lov til å legge seg opp i dette, har han alliert seg med den russiske kommandøren Knyazev, nettopp for å svekke Suicide Squad. Vic har gitt ham sitt visittkort, der det står ‘Mars System.’

 

New Suicide Squad. Vol.2: Monsters (Sean Ryan 2015)

Victor Sage og Amanda Waller gir Suicide Squad et oppdrag: Eliminer superskurken Saladin. Han har nemlig masseprodusert Batmanfienders våpen: Pingvinens paraplyer, Mr.Freezes gevær, Banes stereoidvæske. Dette må stoppes.

Viktig om Vic Sage er at han i all hemmelighet har forhandlet med Pearl Group. Dette er et privat selskap som driver med organisering av leiesoldater i krigsland. Så kommer både Vic Sage og Pearl Group over stereoidvæsken som Bane bruker, og de ønsker å lage supersoldater som skal utrydde hele Suicide Squad. Hvordan skal Suicide Squad kjempe mot dette? Følg med i neste album:


New Suicide Squad. Vol. 3.: Freedom (Sean Ryan 2016)

Captain Boomerang har kledd seg ut som en forretningsmann, og skal gå undercover for å nedkjempe en narkotikabande på et diskotek i Rio, Brasil. Og slik som nevnt i vol.2 Monsters, så er denne banden i besittelse av Banes stereoidvæske. Men Captain Boomerang er ganske dårlig på å gå undercover, som en annen enn den han egentlig er. Noe som videre fører til at han blir gjennomskuet av banden. Men da må Harley, Deadshot og Waller komme til unnsetning. En heftig skuddveksling oppstår mellom Suicide Squad og narkobanden.

 

Parasite, han absorberer all kraft som rettes mot ham.

En nykommer, er Parasite. Dette er en lilla skapning som ikke dør av pistolskudd og eksplosjoner, men blir sterkere av det: Han absorberer all kraft fra angrep mot ham. Ikke nok med at det er Bane-påvirkede skurker, for noen av bandittene kan skyte både ild og strøm ut av nevene, samt at en spøkelses-sky stiger opp.

Waller er igjen krass mot Deadshot: Hun krever friske og raske medlemmer, og godtar ikke Deadshots skadede arm. Han har å komme i arbeid, beordrer Waller.  Men nå har Parasite fått for mye kraft, og han må få det ut av kroppen. Videre blir det et gigantisk Parasite-utbrudd, som dreper hele staben av narkobanden. Før Suicide Squad forlater åstedet, får Waller øye på at Pearl Group er printet inn i en metallvegg på diskoteket. Da skjønner hun at Pearl Groups leder, Vic Sage, er involvert i dette. Waller ringer Bonnie (en dame som jobber i Belle Reves IT-gruppe) og ber henne undersøke nærmere i Belle Reves database, og Bonnie ser at Calvary Corp eier Pearl Group. Denne Calvary-bedriften, skal Waller se nærmere på. Men så blir telefonsamtalen brutt, og attpåtil all radio/video-forbindelse. Da tror Bonnie at Waller er utsatt for fare. Da går Bonnie til Vic Sage, men dette var en dum manøver. For Sage utnytter dette grovt, og unnskylder seg med at han er nødt til å drepe alle medlemmene i Suicide Squad. Han trykker på en nødbryter, og nå er han bombesikker på at de er borte. Men: Waller hadde forutsett dette, og alle i Suicide Squad hadde på forhånd fått nakkebombene deaktivert FØR Rio-oppdraget. Attpåtil er all radio/video-forbindelse brutt, slik at de ikke kan overvåkes. Waller samler sin gruppe, Deadshot, Harley og Captain Boomerang. Hun forteller at Sage er ute etter å ødelegge Suicide Squad for godt, og at hun derfor måtte deaktivere nakkebombene deres. Dette gjør at de tre medlemmene blir helt i ekstase, og de flyr på Waller og skambanker henne. Dette har de ventet på i alle år, og nå får de endelig sjansen til å bli fri, derfor heter dette albumet Freedom.

Men så sier Waller at: Om de dreper henne, vil de bli drept. De stopper bankingen, og blir sporenstreks snille mot henne. Waller gir dem så en gulrot: De må hjelpe henne i å stoppe Vic Sage, for da kan de endelig bli fri.

I Belle Reve-fengselet: Vic Sage er nå lommekjent der, og går nå til Black Mantas celle. Selvsagt hadde han slått av overvåkningskameraet i Black Mantas retning. Og nå får Black Manta en gulrot: Drep Waller. Dette blir han helt vill etter.

Nå tar Waller og de tre medlemmene flyet til Dallas, med sine høyteknologiske skyskrapere. For de skal inn i Calvary Corps bygg.

 
Ms. Pesta, en kynisk magnat.

Lederen for Calvary er Ms. Pesta, en kynisk karrierekvinne i 50-årsalderen. Waller og Deadshot stormer inn på kontoret hennes, mens Deadshot sikter på henne. Mye heller et slikt uforutsigbart møte med henne, enn en avtale på forhånd. Waller gjør dette, fordi at Pesta i alle år har trukket i trådene for å motarbeide henne. Pesta, selv med Deadshot som sikter på henne med sitt gevær, tar dette med knusende ro. Pesta svarer på hvorfor hun har motarbeidet Waller: Pesta i Calvary var temmelig lei av de operasjonene Suicide Squad har gjort i utlandet. Dette fordi de har forstyrret handelsavtaler som USA har der i disse landene. Lite kunne Pesta gjøre, fordi at Suicide Squad har en nærmest diplomatisk beskyttelse av Pentagon. Og fordi at Pentagon ikke ville hjelpe Pesta med å stoppe Wallers gruppe, tok Pesta loven i egne hender. For Pesta ville nemlig lage sin egen gruppe med metamennesker, dog mye mindre vellykket enn Wallers gruppe, viste det seg. Men Pesta ønsket å konkurrere mot Waller. Og hun trengte en midlertidig insider trader som Vic Sage til sin lugubre plan om å motarbeide Waller. Pesta blotter denne infoen, fordi hun mener hun ikke har noe å tape på det. Videre kan hun benekte denne plapringen, og bruke Deadshots sikting som et pressmiddel mot Waller- om det skulle bli en fremtidig høring. Men: Pesta tilbyr seg å kvitte seg med Sage, dette til Wallers store glede. ‘Hun trenger ham ikke lenger’. Pesta blir konfrontert med at hun ikke kommer til å slippe unna dette. Kynisk som Pesta er, så tjener hun på å gjøre verden verre: Hun selger våpen, kjemikalier og illegale medikamenter til utlandet.

Waller kan ikke gjøre mer, og går derfra. For hun mener Vic Sage er en verre trussel. Så drar Waller og medlemmene tilbake til Belle Reve. Der har Vic Sage gitt Black Manta en minnepenn, som inneholder all data som Waller har hatt i årevis. Uten denne dataen er hun hjelpeløs. Men Bonnie har tyvlyttet på dem. Når Vic ser henne, forsvarer han seg med at han gjør det eneste riktige. Men han må slette slike vitner, så derfor dreper han henne. Waller står utenfor Belle Reve-bygget, og roper på høyttaler at der over og ut for ham. Wallers medlemmer stormer inn for å ta ham og Black Manta. Så ble Vic Sage arrestert. Han er nå ute av bildet, og Wallers gruppe er nå i trygge hender- for denne gang.

Og: Harley, Deadshot og Captain Boomerang tror nå at de er frie for resten av livet. Men: Waller hadde løyet om å slippe dem fri etter Vic Sages arretasjon. De slipper ALDRI ut.

 

Deadshot: Out of the Past (Brian Buccelato 2016)

Et sitat innledes, av Dostojevskij: «Hemmeligheten ved menneskelivet er ikke bare å leve, men å ha noe å leve for.»

Deadshot slåss mot en latinamerikansk narkobande som jobber for Gothams store mafiaboss, Carmine Falcone. En mann som er tvunget til å jobbe sammen med Deadshot er Will Evans, en afroamerikaner i metallrustning. Han er også snikskytter som Deadshot. De samarbeider dårlig.

Katana: Dawn of the Age of Chaos (Mike W. Barr 2016)

Superskurken Kobra, kjent fra Suicide Squad vol4.: Janusdirective (Ostrander 1989), skal stoppes av Katana. Hun har dratt til hans hjemsted Markovia for å kjempe mot ham.

 

New Suicide Squad. Vol.4: Kill Anything (Tim Seely og Sean Ryan 2016)

Dette albumet skiller seg markant fra de øvrige i New 52-eraen, for her er det tatt i bruk fargelegging med pastellfarger.

Først introduseres vi lesere for antagonisten, Adam Reed. En rik, ung mann med skjegg. Han er arving av et kaffefirma, Buddy Reed Coffee Shop. Hans kjæreste er en afroamerikansk kvinne. Hun ble senere drept, for så å bli til skikkelsen Rose Tattoo. Først hadde han hatt noen problemer med noen russere.

Så sendes Deadshot, Harley, El Diablo og Cheetah til Hong Kong, der de er på et utendørs karneval. For å stoppe noen kriminelle der nede.

 

Cheetah

Cheetah er et nytt medlem. Hun er et kvinnelig gepardmenneske (Cheetah er engelsk for gepard). Hun er både listig som en katt, og rabiat som et rovdyr- på samme tid. Cheetah er opprinnelig en fiende av Wonder Woman. Nå skal Harley, El Diablo, Cheetah og Deadshot ut på et oppdrag i Tyskland. Til å begynne med var Adam Reed med dem, fordi de trodde han kunne lose dem inn i dette eldgamle territoriet, som ledet til et middelalder-slott. Dette slottet ble kjøpt av Adam Reeds far. Men allerede nå er det noen superskurker som har tatt seg til rette der nede, ledet an av en mann som ligner mistenkelig på Deadpool: Han heter Deathtrap. Men de blir raskt venner med Suicide Squad.

Så viser det seg at Adam Reed ikke hadde rent mel i posen: Han dreper sin kjæreste i et skjult lokale, slik at ingen fikk se det. Så snakker Reed i en megafon til hele staben: Han setter dem opp mot sin egen, lille gjeng, kalt for ‘Fist of Cain’. Reed planlegger også å drepe Waller.

Tilbake til Belle Reve-fengselet, har Waller funnet ut av at en av hennes samarbeidende diplomater, har tidligere vært en superskurk: Dorian Ashemore, er superskurken Hunky Punky. Han ligner litt på Spider Mans fiende Green Goblin.

 

Amanda og Ashemore ser at Suicide Squad er i fare, og de vil ta med Captain Boomerang. Grunnen til at han ikke har vært med foreløpig, er at han har vært skadet på cellen sin. Men han beordres med på oppdrag, for sammen med Waller og Ashemore, å redde Suicide Squad-medlemmene.

Men, den afroamerikanske kjæresten til Reed, som han drepte, har nå gjenoppstått. Nå er hun blitt til Rose Tattoo.  Hun er en skikkelse kjent fra DC Comics, og har fullt av rose-tatoveringer på kroppen. Men denne kvinnen drepte Ashemore.

Reed innbiller seg at han kan drepe alle medlemmene i Suicide Squad, men før han får trykket på knappen på sin fjernkontroll, blir han stoppet av Captain Boomerang. Deathtrap ødelegger slottet, og før det raser sammen, må alle stikke derfra. Men slu og smart som Captain Boomerang er, så hadde han bundet fast alle Wallers medlemmer fast med et tau. Dette tauet var bundet fast til et privatfly.  Alle fyker hundre meter opp i været, med flyet rasende avsted. Reed, Rose Tattoo, Fist of Cain, og dessverre Deathtaps gjeng- ble alle drept av slottets sammenras.

Tilbake i Belle Reve, sitter Waller i en telefon med en diplomat. Der berømmer hun at Ashemore ofret seg på oppdraget i det tyske slottet.

Det hele avsluttes med at Captain Boomerang, for sin tapre innsats, er på en penere fengselscelle. Der hygger han seg med et spennende magasin. Men Cheetah er ikke like heldig, for hun må dele celle med den brautende Killer Croc. Floyd «Deadshot» Lawton er nå vant med Harley Quinns vittigheter, og de har en bedre tone med hverandre enn de hadde før.

Til slutt:

New 52 er nå over. Dette var det aller siste albumet i New 52-eraen. Men Suicide Squad er igjen å se i tegneseriene, for neste gang de kommer, blir i 2017, i DC Comics nye storsatsning: DC Rebirth. Da blir det spennende å se Suicide Squad i DC Rebirth.